Francouzské pavézky
Ingredience
Briošky máslové |
4 ks |
Cukr vanilka |
1 ks |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
4 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Sirup javorový |
50 ml |
Skořice mletá |
0.25 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hluboké mísy naskládáme asi 3 cm široké plátky briošek (nejlépe den staré). Každou briošku pokapeme lžičkou mléka, aby navlhly.
- Vedle v míse rozšleháme vejce s bílkem, mlékem, špetkou soli, skořicí, strouhaným muškátovým oříškem a vanilkovým cukrem. Touto směsí polijeme z obou stran plátky briošek a necháme pár minut proležet. Pozor, aby se nám briošky nezměnily na beztvarou nádivku.
- V pánvi rozpustíme máslo a do něj dáme na osmažení plátky briošek asi na 3 minuty a totéž uděláme i z druhé strany.
- Osmažené briošky vyndáme na prkénko a šikmo je rozkrojíme na poloviny.
- Můžeme je servírovat naskládané do pyramidy a vedle máme javorový sirup na polití.