Francouzské pavézky

Ingredience


Briošky máslové 4 ks
Cukr vanilka 1 ks
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Mléko polotučné 4 polévková lžíce
Muškátový oříšek 1 špetka
Sirup javorový 50 ml
Skořice mletá 0.25 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Vaječný bílek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hluboké mísy naskládáme asi 3 cm široké plátky briošek (nejlépe den staré). Každou briošku pokapeme lžičkou mléka, aby navlhly.
  2. Vedle v míse rozšleháme vejce s bílkem, mlékem, špetkou soli, skořicí, strouhaným muškátovým oříškem a vanilkovým cukrem. Touto směsí polijeme z obou stran plátky briošek a necháme pár minut proležet. Pozor, aby se nám briošky nezměnily na beztvarou nádivku.
  3. V pánvi rozpustíme máslo a do něj dáme na osmažení plátky briošek asi na 3 minuty a totéž uděláme i z druhé strany.
  4. Osmažené briošky vyndáme na prkénko a šikmo je rozkrojíme na poloviny.
  5. Můžeme je servírovat naskládané do pyramidy a vedle máme javorový sirup na polití.