Salát s hovězím masem

Ingredience


Cukr krupice 1 kávová lžička
Máslo arašídové 1 polévková lžíce
Ocet Sherry 1 polévková lžíce
Omáčka sojová světlá 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Hovězí roštěnka vys. peč. 350 g
Kukuřice cukrová nakládaná 100 g
Mrkev kořen 1 ks
Olej arašídový (podzemnicový) 1 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Ředkev 100 g
Salát hlávkový 150 g
Zelí čínské 0.5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí maso očistíme, nakrájíme na nudličky. Česnek a chilli papričku rozkrájíme. Mrkev rozkrájíme na nudličky, ředkvičky na čtvrtky a kukuřičky rozpůlíme podélně.
  2. Zelí pokrájíme nadrobno a rozprostřeme na plochou mísu. Rozkrájenou zeleninu upravíme do skupin na zelí.
  3. Arašídový olej rozehřejeme na vysokou teplotu, přidáme chilli papričku, česnek a maso a vše za stálého míchání opékáme 5 minut. Přidáme sójovou omáčku a opékáme 2 minuty za stálého míchání. Maso by mělo být křehké.
  4. Příprava zálivky: Všechny přísady na zálivku vložíme do misky a řádně promícháme. Chilli papričku rozkrájíme na nudličky na ozdobu.
  5. Hotové maso upravíme do středu mísy se salátem. Zálivkou přelijeme zeleninu, dle chuti posypeme arašídy, ozdobíme nudličkami chilli papričky a ihned servírujeme.