Salát s hovězím masem
Ingredience
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Máslo arašídové |
1 polévková lžíce |
Ocet Sherry |
1 polévková lžíce |
Omáčka sojová světlá |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Hovězí roštěnka vys. peč. |
350 g |
Kukuřice cukrová nakládaná |
100 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej arašídový (podzemnicový) |
1 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Ředkev |
100 g |
Salát hlávkový |
150 g |
Zelí čínské |
0.5 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Hovězí maso očistíme, nakrájíme na nudličky. Česnek a chilli papričku rozkrájíme. Mrkev rozkrájíme na nudličky, ředkvičky na čtvrtky a kukuřičky rozpůlíme podélně.
- Zelí pokrájíme nadrobno a rozprostřeme na plochou mísu. Rozkrájenou zeleninu upravíme do skupin na zelí.
- Arašídový olej rozehřejeme na vysokou teplotu, přidáme chilli papričku, česnek a maso a vše za stálého míchání opékáme 5 minut. Přidáme sójovou omáčku a opékáme 2 minuty za stálého míchání. Maso by mělo být křehké.
- Příprava zálivky: Všechny přísady na zálivku vložíme do misky a řádně promícháme. Chilli papričku rozkrájíme na nudličky na ozdobu.
- Hotové maso upravíme do středu mísy se salátem. Zálivkou přelijeme zeleninu, dle chuti posypeme arašídy, ozdobíme nudličkami chilli papričky a ihned servírujeme.