Pikantní salát s krevetami

Ingredience


Cukr krupice 1 špetka
Limetková šťáva 4 polévková lžíce
Omáčka rybí 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Chilli paprička 2 ks
Fazolové lusky zelené 250 g
Krevety tygří - loupané 130 g
Ořechy burské pražené 60 g
Papaya 1 ks
Rajčata 2 ks
Špenát listový čerstvý 1 hrst
Voda pitná 1 l
Zelí hlávkové bílé 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Salát nakrájíme, rajčata spaříme, oloupeme, dužninu nakrájíme, přidáme k salátu. Papáju oloupeme, rozpůlíme, zbavíme semen, nakrájíme na plátky a čtvrtinu přidáme k zelí. Chilli papričky nakrájíme na tenká kolečka, polovinu přidáme k ostatním spolu s uvařenými fazolkami (600 ml voda). Do směsi přimícháme dvě třetiny rozdrcených solených pražených arašídů. Listy špenátu rozložíme na okraj ploché misy, doprostřed upravíme řádně promíchaný salát a uvařené krevety.
  2. Příprava zálivky: Rybí omáčku smícháme s limetovou šťávou a cukrem. Mícháme tak dlouho, dokud se cukr zcela nerozpustí. Dle chuti opepříme a zálivkou salát pokapeme.
  3. Navrch salátu dáme zbývající plátky papáji, kolečka chilli papriček, rozdrcené arašídy a ihned servírujeme.