Pikantní salát s krevetami
Ingredience
Cukr krupice |
1 špetka |
Limetková šťáva |
4 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Chilli paprička |
2 ks |
Fazolové lusky zelené |
250 g |
Krevety tygří - loupané |
130 g |
Ořechy burské pražené |
60 g |
Papaya |
1 ks |
Rajčata |
2 ks |
Špenát listový čerstvý |
1 hrst |
Voda pitná |
1 l |
Zelí hlávkové bílé |
250 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Salát nakrájíme, rajčata spaříme, oloupeme, dužninu nakrájíme, přidáme k salátu. Papáju oloupeme, rozpůlíme, zbavíme semen, nakrájíme na plátky a čtvrtinu přidáme k zelí. Chilli papričky nakrájíme na tenká kolečka, polovinu přidáme k ostatním spolu s uvařenými fazolkami (600 ml voda). Do směsi přimícháme dvě třetiny rozdrcených solených pražených arašídů. Listy špenátu rozložíme na okraj ploché misy, doprostřed upravíme řádně promíchaný salát a uvařené krevety.
- Příprava zálivky: Rybí omáčku smícháme s limetovou šťávou a cukrem. Mícháme tak dlouho, dokud se cukr zcela nerozpustí. Dle chuti opepříme a zálivkou salát pokapeme.
- Navrch salátu dáme zbývající plátky papáji, kolečka chilli papriček, rozdrcené arašídy a ihned servírujeme.