Chřest s jogurtovou zálivkou

Ingredience


Bazalka 8 polévková lžíce
Chřest bílý 450 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Olej arašídový (podzemnicový) 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Řecký jogurt 175 ml
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci uvaříme osolenou vodu a v ní 1 minutu blanšírujeme bílý chřest. 4 kousky dáme vedle na talíř. Ostatní scedíme pod ledovou vodou, aby zkřehly. Zchlazený chřest osušíme.
  2. Kousky, které jsme dali vedle, pokrájíme nadrobno a dáme do mísy. Přidáme nahrubo nasekanou bazalku, jogurt, sůl a pepř a vše promícháme.
  3. V pánvi zpěníme máslo. Restujeme na něm chřest, asi 3 minuty, až zhnědne. Sundáme z vařiče, osolíme, opepříme, pokapeme ořechovým olejem a můžeme servírovat.
  4. Chřest na míse upravíme, lžící poklademe kopečky jogurtové zálivky a podáváme.