Chřest s jogurtovou zálivkou
Ingredience
Bazalka |
8 polévková lžíce |
Chřest bílý |
450 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Olej arašídový (podzemnicový) |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Řecký jogurt |
175 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci uvaříme osolenou vodu a v ní 1 minutu blanšírujeme bílý chřest. 4 kousky dáme vedle na talíř. Ostatní scedíme pod ledovou vodou, aby zkřehly. Zchlazený chřest osušíme.
- Kousky, které jsme dali vedle, pokrájíme nadrobno a dáme do mísy. Přidáme nahrubo nasekanou bazalku, jogurt, sůl a pepř a vše promícháme.
- V pánvi zpěníme máslo. Restujeme na něm chřest, asi 3 minuty, až zhnědne. Sundáme z vařiče, osolíme, opepříme, pokapeme ořechovým olejem a můžeme servírovat.
- Chřest na míse upravíme, lžící poklademe kopečky jogurtové zálivky a podáváme.