Smažená vejce po španělsku
Ingredience
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salám Chorizo |
50 g |
Šalotka |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu předehřejeme na 200 stupňů.
- Do trouby vložíme na plechu kolečka salámu chorizo na 2 minuty. Po vyndání osušíme kolečka od mastnoty na ubrousku.
- V pánvi rozpálíme olej, orestujeme na něm na tenká kolečka nakrájenou šalotku asi 3 minuty. Potom šalotku vyhodíme. Do oleje rozklepneme 2 vejce a smažíme do ztuhnutí. Hotová volská oka osušíme papírovou utěrkou. Stejně usmažíme také další vejce.
- Servírujeme na 4 nahřátých talířích. Na každém bude osolené a opepřené volské oko ozdobené kolečky choriza.