Kuřecí čop suej

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Cukr třtinový 2 kávová lžička
Kuřecí prsa 500 g
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Olej sezamový 3 kávová lžička
Omáčka sojová světlá 4 polévková lžíce
Pórek 0.25 ks
Sójové výhonky 350 g
Solamyl 1 polévková lžíce
Voda pitná 3 polévková lžíce
Vývar drůbeží 425 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V sójové omáčce rozpustíme cukr. Kuřecí řízky nakrájíme na tenké proužky, rozložíme na talíř a na nudličky naneseme sójovou omáčku s rozpuštěným cukrem. Maso v omáčce obalíme, vložíme do chladničky, necháme 20 minut marinovat.
  2. Olej rozehřejeme, přidáme maso, opékáme 3 minuty do zlatova. Přidáme na čtvrtky nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a opékáme 2 minuty. Poté vmícháme sójové výhonky, opékáme 5 minut, na závěr vlijeme sezamový olej.
  3. Ve vodě rozpustíme Solamyl. Do pánve vlijeme kuřecí vývar, vmícháme rozpuštěný Solamyl, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
  4. Hotový pokrm ozdobíme pórkem nakrájeným na kolečka a servírujeme.