Kuřecí čop suej
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Cukr třtinový |
2 kávová lžička |
Kuřecí prsa |
500 g |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Olej sezamový |
3 kávová lžička |
Omáčka sojová světlá |
4 polévková lžíce |
Pórek |
0.25 ks |
Sójové výhonky |
350 g |
Solamyl |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
3 polévková lžíce |
Vývar drůbeží |
425 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V sójové omáčce rozpustíme cukr. Kuřecí řízky nakrájíme na tenké proužky, rozložíme na talíř a na nudličky naneseme sójovou omáčku s rozpuštěným cukrem. Maso v omáčce obalíme, vložíme do chladničky, necháme 20 minut marinovat.
- Olej rozehřejeme, přidáme maso, opékáme 3 minuty do zlatova. Přidáme na čtvrtky nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a opékáme 2 minuty. Poté vmícháme sójové výhonky, opékáme 5 minut, na závěr vlijeme sezamový olej.
- Ve vodě rozpustíme Solamyl. Do pánve vlijeme kuřecí vývar, vmícháme rozpuštěný Solamyl, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
- Hotový pokrm ozdobíme pórkem nakrájeným na kolečka a servírujeme.