Provensálská omeleta se žampiony a brokolicí

Ingredience


Bageta 200 g
Bazalka 1 hrst
Brokolice 0.25 šálek
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 3 kávová lžička
Olej olivový 3 kávová lžička
Paprika žlutá 0.5 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 1 ks
Šalotka 3 ks
Špenát listový čerstvý 1 hrst
Sůl 1 špetka
Sýr Gruyére 0.5 šálek
Sýr Parmezán 0.5 šálek
Vejce slepičí 10 ks
Žampiony čerstvé 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V pánvi rozehřejeme olej s máslem (1 + 1 lžička), vsypeme na jemno nasekanou šalotku a smažíme do měkka (asi 2 minuty). Přidáme na plátky pokrájené žampiony, citronovou šťávu a na malé kousky nakrájenou brokolici, dále restujeme 2 minuty. Do směsi přidáme ještě na plátky pokrájenou papriku, opět 2 minuty restujeme. Zeleninu opepříme, osolíme a dáme z pánve na misku.
  2. V další misce rozšleháme vajíčka, osolíme, opepříme. Na pánev vložíme opět olej a máslo (1 : 1), které rozehřejeme, vlijeme polovinu vajec a lehce s pánví potřásáme, aby se usmažila i vejce nahoře. Jakmile povrch zatuhne, posypeme polovinu omelety směsí z poloviny strouhaných sýrů, poklademe polovinou restované zeleniny, na kostičky nakrájeným rajčetem a nakrájenými listy mladého špenátu. Na náplň obracečkou přiklopíme druhou polovinu omelety a dáme na talíř, takto připravíme i druhou omeletu.
  3. Servírujeme ozdobené na jemno nasekanou čerstvou bazalkou s bagetou nakrájenou na plátky.