Provensálská omeleta se žampiony a brokolicí
Ingredience
Bageta |
200 g |
Bazalka |
1 hrst |
Brokolice |
0.25 šálek |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
3 kávová lžička |
Olej olivový |
3 kávová lžička |
Paprika žlutá |
0.5 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
1 ks |
Šalotka |
3 ks |
Špenát listový čerstvý |
1 hrst |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Gruyére |
0.5 šálek |
Sýr Parmezán |
0.5 šálek |
Vejce slepičí |
10 ks |
Žampiony čerstvé |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V pánvi rozehřejeme olej s máslem (1 + 1 lžička), vsypeme na jemno nasekanou šalotku a smažíme do měkka (asi 2 minuty). Přidáme na plátky pokrájené žampiony, citronovou šťávu a na malé kousky nakrájenou brokolici, dále restujeme 2 minuty. Do směsi přidáme ještě na plátky pokrájenou papriku, opět 2 minuty restujeme. Zeleninu opepříme, osolíme a dáme z pánve na misku.
- V další misce rozšleháme vajíčka, osolíme, opepříme. Na pánev vložíme opět olej a máslo (1 : 1), které rozehřejeme, vlijeme polovinu vajec a lehce s pánví potřásáme, aby se usmažila i vejce nahoře. Jakmile povrch zatuhne, posypeme polovinu omelety směsí z poloviny strouhaných sýrů, poklademe polovinou restované zeleniny, na kostičky nakrájeným rajčetem a nakrájenými listy mladého špenátu. Na náplň obracečkou přiklopíme druhou polovinu omelety a dáme na talíř, takto připravíme i druhou omeletu.
- Servírujeme ozdobené na jemno nasekanou čerstvou bazalkou s bagetou nakrájenou na plátky.