Frittata s pórkem, šunkou a vejci
Ingredience
Hořčice Bornier - hrubozrnná |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Šunka dušená |
120 g |
Sýr Gruyére |
8 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V troubě zapneme gril a necháme ho rozehřát.
- Vedle v misce rozšleháme vejce s hořčicí, špetkou sladké papriky, solí a pepřem.
- V pánvi rozehřejeme máslo a olej a restujeme na něm asi 4 minuty na kolečka nakrájený bílý pórek. Přidáme šunku nakrájenou na jemné nudličky, a opět 2 minuty restujeme. Směs zalijeme vejci, aby byla rovnoměrně rozprostřená po dně a asi 2 minuty potřásáme a nadzvedáme okraje, aby nám vejce zatuhla a potom necháme ještě 3 minuty doběhnout. Frittatu posypeme nastrouhaným sýrem a dáme ji na pár minut pod gril, aby nám zezlátla.
- Hotovou frittatu rozkrájíme na klínky a podáváme horkou, studenou i vlažnou.