Frittata s pórkem, šunkou a vejci

Ingredience


Hořčice Bornier - hrubozrnná 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Olej olivový 1 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 1 ks
Sůl 1 špetka
Šunka dušená 120 g
Sýr Gruyére 8 polévková lžíce
Vejce slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V troubě zapneme gril a necháme ho rozehřát.
  2. Vedle v misce rozšleháme vejce s hořčicí, špetkou sladké papriky, solí a pepřem.
  3. V pánvi rozehřejeme máslo a olej a restujeme na něm asi 4 minuty na kolečka nakrájený bílý pórek. Přidáme šunku nakrájenou na jemné nudličky, a opět 2 minuty restujeme. Směs zalijeme vejci, aby byla rovnoměrně rozprostřená po dně a asi 2 minuty potřásáme a nadzvedáme okraje, aby nám vejce zatuhla a potom necháme ještě 3 minuty doběhnout. Frittatu posypeme nastrouhaným sýrem a dáme ji na pár minut pod gril, aby nám zezlátla.
  4. Hotovou frittatu rozkrájíme na klínky a podáváme horkou, studenou i vlažnou.