Kuře se zázvorem a pomerančem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Cukr třtinový 1 polévková lžíce
Kuřecí prsa 350 g
Mrkev kořen 180 g
Ocet Sherry 4 polévková lžíce
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Pažitka 0.5 hrst
Pomeranče 1 ks
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Solamyl 1 kávová lžička
Zázvor celý 2 polévková lžíce
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli očistíme, nakrájíme na kolečka, mrkev na proužky, česnek prolisujeme, zázvor nastrouháme, pomeranč oloupeme a rozdělíme na dílky, maso krájíme na nudličky.
  2. Ve woku rozehřejeme olej, přidáme cibuli, mrkev, česnek a vše opékáme na silném plameni 3 minuty. Vmícháme maso spolu se zázvorem, opékáme 10 minut, maso by mělo být křehké a řádně propečené.
  3. Rajčatový protlak smícháme v misce se Sherry, pomerančovou šťávou, cukrem a Solamylem. Směs vmícháme do masa a zahříváme do zhoustnutí. Přidáme dílky pomeranče a opatrně zamícháme. Již nezahříváme.
  4. Pokrm rozdělíme do předehřátých misek, ozdobíme nasekanou pažitkou a servírujeme.