Kuře se zázvorem a pomerančem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cukr třtinový |
1 polévková lžíce |
Kuřecí prsa |
350 g |
Mrkev kořen |
180 g |
Ocet Sherry |
4 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Pažitka |
0.5 hrst |
Pomeranče |
1 ks |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Solamyl |
1 kávová lžička |
Zázvor celý |
2 polévková lžíce |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli očistíme, nakrájíme na kolečka, mrkev na proužky, česnek prolisujeme, zázvor nastrouháme, pomeranč oloupeme a rozdělíme na dílky, maso krájíme na nudličky.
- Ve woku rozehřejeme olej, přidáme cibuli, mrkev, česnek a vše opékáme na silném plameni 3 minuty. Vmícháme maso spolu se zázvorem, opékáme 10 minut, maso by mělo být křehké a řádně propečené.
- Rajčatový protlak smícháme v misce se Sherry, pomerančovou šťávou, cukrem a Solamylem. Směs vmícháme do masa a zahříváme do zhoustnutí. Přidáme dílky pomeranče a opatrně zamícháme. Již nezahříváme.
- Pokrm rozdělíme do předehřátých misek, ozdobíme nasekanou pažitkou a servírujeme.