Polenta s pršutem, parmezánem, sušenými rajčaty a olivami

Ingredience


Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Olej olivový 1 kávová lžička
Olivy černé 80 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Polenta 1 šálek
Prosciutto sušené 4 plátek
Rajčata sušená sterilovaná 200 g
Sýr Parmezán 8 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve připravíme polentu podle návodu. Potom do ní vmícháme nastrouhaný Parmezán, špetku pepře a přelijeme vše do čtvercové formy, kterou následně hodinu chladíme v ledničce.
  2. Mezitím v pánvi rozehřejeme olej. Polentu rozkrájíme na 4 díly a dáme je opékat na pánev po každé straně, aby měly zlatavou kůrku. Osmažené díly položíme na papírovou utěrku.
  3. V uvolněné pánvi osmažíme pršut. Polentu naservírujeme na talíře, na každý kousek polenty dáme pršut, sušené rajče a 3 olivy.