Polenta s pršutem, parmezánem, sušenými rajčaty a olivami
Ingredience
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
1 kávová lžička |
Olivy černé |
80 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Polenta |
1 šálek |
Prosciutto sušené |
4 plátek |
Rajčata sušená sterilovaná |
200 g |
Sýr Parmezán |
8 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejdříve připravíme polentu podle návodu. Potom do ní vmícháme nastrouhaný Parmezán, špetku pepře a přelijeme vše do čtvercové formy, kterou následně hodinu chladíme v ledničce.
- Mezitím v pánvi rozehřejeme olej. Polentu rozkrájíme na 4 díly a dáme je opékat na pánev po každé straně, aby měly zlatavou kůrku. Osmažené díly položíme na papírovou utěrku.
- V uvolněné pánvi osmažíme pršut. Polentu naservírujeme na talíře, na každý kousek polenty dáme pršut, sušené rajče a 3 olivy.