Štěrbák s dipem ze zelených rajčat

Ingredience


Bageta 150 g
Bazalka 4 polévková lžíce
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Olivy černé 150 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Štěrbák zahradní 4 ks
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z džemu ze zelených rajčat (u nás používáme chutney), citronové šťávy, oleje, špetky soli a pepře ušleháme hladkou zálivku.
  2. Listy štěrbáku nakrájíme podélně na plátky a vložíme do salátové mísy, zalijeme zálivkou, promícháme, ozdobíme vypeckovanými černými olivami a nakrájenou bazalkou.
  3. V topinkovači opečeme bagety a potřeme je hořčicí. Podáváme k salátu.