Štěrbák s dipem ze zelených rajčat
Ingredience
Bageta |
150 g |
Bazalka |
4 polévková lžíce |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Olivy černé |
150 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Štěrbák zahradní |
4 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z džemu ze zelených rajčat (u nás používáme chutney), citronové šťávy, oleje, špetky soli a pepře ušleháme hladkou zálivku.
- Listy štěrbáku nakrájíme podélně na plátky a vložíme do salátové mísy, zalijeme zálivkou, promícháme, ozdobíme vypeckovanými černými olivami a nakrájenou bazalkou.
- V topinkovači opečeme bagety a potřeme je hořčicí. Podáváme k salátu.