Kuře kung pao
Ingredience
Chilli paprička sušená |
4 ks |
Cibulka jarní |
1 ks |
Kuřecí prsa |
300 g |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Olej sezamový |
0.5 kávová lžička |
Ořechy Kešu |
125 g |
Paprika zelená |
1 ks |
Sójová pasta Miso |
1 kávová lžička |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Vaječný bílek slepičí |
0.333333 ks |
Víno rýžové čínské |
1 kávová lžička |
Zázvor celý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zázvor nakrájíme na plátky, cibulky na kousky. Chilli papričky namočíme, zbavíme semen a drobně pokrájíme. Kuřecí maso rozkrájíme na kostičky, vložíme do misky, smícháme se špetkou soli, poté s bílkem, na závěr se škrobovou pastou.
- Papriku očistíme, zbavíme semen, rozkrájíme na kostky o stejné velikosti jako maso. Olej rozehřejeme ve woku, vložíme maso, opékáme minutu, vyjmeme děrovanou naběračkou a udržujeme v teple.
- Do woku vložíme cibulku, zázvor, chilli papričky, zelenou papriku, minutu opékáme, poté přidáme maso, pastu Miso a rýžové víno. Vše řádně promícháme, opékáme minutu, na závěr vmícháme pražené oříšky kešu a sezamový olej.
- Kuře kung pao servírujeme horké s vařenou rýží.