Kuře kung pao

Ingredience


Chilli paprička sušená 4 ks
Cibulka jarní 1 ks
Kuřecí prsa 300 g
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Olej sezamový 0.5 kávová lžička
Ořechy Kešu 125 g
Paprika zelená 1 ks
Sójová pasta Miso 1 kávová lžička
Sůl 0.25 kávová lžička
Vaječný bílek slepičí 0.333333 ks
Víno rýžové čínské 1 kávová lžička
Zázvor celý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zázvor nakrájíme na plátky, cibulky na kousky. Chilli papričky namočíme, zbavíme semen a drobně pokrájíme. Kuřecí maso rozkrájíme na kostičky, vložíme do misky, smícháme se špetkou soli, poté s bílkem, na závěr se škrobovou pastou.
  2. Papriku očistíme, zbavíme semen, rozkrájíme na kostky o stejné velikosti jako maso. Olej rozehřejeme ve woku, vložíme maso, opékáme minutu, vyjmeme děrovanou naběračkou a udržujeme v teple.
  3. Do woku vložíme cibulku, zázvor, chilli papričky, zelenou papriku, minutu opékáme, poté přidáme maso, pastu Miso a rýžové víno. Vše řádně promícháme, opékáme minutu, na závěr vmícháme pražené oříšky kešu a sezamový olej.
  4. Kuře kung pao servírujeme horké s vařenou rýží.