Kachna s ananasem a kukuřičkami

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 230 g
Cibulka jarní 6 ks
Kachní prsa 600 g
Kompot ananasový 180 g
Koření pěti vůní 1 kávová lžička
Kukuřice cukrová 100 g
Olej chilli 1 polévková lžíce
Omáčka švestková 2 polévková lžíce
Sójové výhonky 100 g
Solamyl 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek prolisujeme, cibulky nakrájíme. Z kachny odstraníme kůži, maso rozkrájíme na tenké plátky. Solamyl rozmícháme s čínskou Směsí pěti vůní, v této směsi obalíme kousky masa.
  2. Olej rozehřejeme ve woku, přidáme maso a za stálého obracení opékáme 10 minut. Vrstva Solamylu na povrchu musí být křupavá. Maso následně odložíme, do woku vložíme cibulky, česnek a opékáme do měkka 5 minut. Poté vmícháme ananas, cibulky, sójové výhonky a opékáme další 4 minuty, do směsi vmícháme švestkovou omáčku.
  3. Maso opět vrátíme do woku, pokrm promícháme, rozdělíme do vyhřátých misek a servírujeme horký.