Kachna s ananasem a kukuřičkami
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
230 g |
Cibulka jarní |
6 ks |
Kachní prsa |
600 g |
Kompot ananasový |
180 g |
Koření pěti vůní |
1 kávová lžička |
Kukuřice cukrová |
100 g |
Olej chilli |
1 polévková lžíce |
Omáčka švestková |
2 polévková lžíce |
Sójové výhonky |
100 g |
Solamyl |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Česnek prolisujeme, cibulky nakrájíme. Z kachny odstraníme kůži, maso rozkrájíme na tenké plátky. Solamyl rozmícháme s čínskou Směsí pěti vůní, v této směsi obalíme kousky masa.
- Olej rozehřejeme ve woku, přidáme maso a za stálého obracení opékáme 10 minut. Vrstva Solamylu na povrchu musí být křupavá. Maso následně odložíme, do woku vložíme cibulky, česnek a opékáme do měkka 5 minut. Poté vmícháme ananas, cibulky, sójové výhonky a opékáme další 4 minuty, do směsi vmícháme švestkovou omáčku.
- Maso opět vrátíme do woku, pokrm promícháme, rozdělíme do vyhřátých misek a servírujeme horký.