Kuře s červenou kari omáčkou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli paprička sušená 50 g
Citronová tráva 20 g
Garnátová pasta 2 kávová lžička
Kmín římský 0.25 kávová lžička
Koriandr celý 1 kávová lžička
Koriandr čerstvý 1 polévková lžíce
Limetka kafrová 1 ks
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Zázvor celý 1 polévková lžíce
Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 2 ks
Kuřecí prsa 800 g
Mléko kokosové 400 ml
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Omáčka rybí 2 polévková lžíce
Rýže loupaná 400 g
Vývar drůbeží 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Příprava kari pasty: chilli papričky zbavíme semen, nakrájíme nadrobno, zázvor rozkrájíme na plátky, stébla citronely na kousky, koriandr drobně, s ostatními přísadami na kari pastu rozmixujeme.
  2. Příprava kuřete:
  3. Česnek prolisujeme, vložíme do woku na rozehřátý rostlinný olej a opaečeme do zlatova. Vmícháme připravenou pastu a opékáme 15 minut. Po troškách a za stálého míchání přilijeme kokosové mléko. Přidáme kuřecí maso, nakrájené na kousky, obracíme ho v omáčce tak, aby bylo celé pokryté, vaříme 5 minut. Maso by mělo být křehké. Do omáčky vmícháme kuřecí vývar s rybí omáčkou a vaříme další 2 minuty.
  4. Maso upravíme na předehřátou mísu, doplníme vařenou rýží, ozdobíme rozkrájenou červenou a zelenou chilli papričkou, plátky citronu a servírujeme.