Kuře s červenou kari omáčkou
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička sušená |
50 g |
Citronová tráva |
20 g |
Garnátová pasta |
2 kávová lžička |
Kmín římský |
0.25 kávová lžička |
Koriandr celý |
1 kávová lžička |
Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Limetka kafrová |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zázvor celý |
1 polévková lžíce |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
2 ks |
Kuřecí prsa |
800 g |
Mléko kokosové |
400 ml |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
2 polévková lžíce |
Rýže loupaná |
400 g |
Vývar drůbeží |
125 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Příprava kari pasty: chilli papričky zbavíme semen, nakrájíme nadrobno, zázvor rozkrájíme na plátky, stébla citronely na kousky, koriandr drobně, s ostatními přísadami na kari pastu rozmixujeme.
- Příprava kuřete:
- Česnek prolisujeme, vložíme do woku na rozehřátý rostlinný olej a opaečeme do zlatova. Vmícháme připravenou pastu a opékáme 15 minut. Po troškách a za stálého míchání přilijeme kokosové mléko. Přidáme kuřecí maso, nakrájené na kousky, obracíme ho v omáčce tak, aby bylo celé pokryté, vaříme 5 minut. Maso by mělo být křehké. Do omáčky vmícháme kuřecí vývar s rybí omáčkou a vaříme další 2 minuty.
- Maso upravíme na předehřátou mísu, doplníme vařenou rýží, ozdobíme rozkrájenou červenou a zelenou chilli papričkou, plátky citronu a servírujeme.