Bramborové karbanátky s kuřecím masem

Ingredience


Banány 1 ks
Brambory 450 g
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Kuřecí maso vařené 230 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalvěj čerstvá 2 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 150 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Vývar drůbeží 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory vaříme ve vodě 15 minut, scedíme je, rozdrtíme a vmícháme do nich mleté kuřecí maso.
  2. Banán rozmačkáme a současně s moukou, citronovou šťávou, cibulí, polovinou nakrájené šalvěje, solí, pepřem vmícháme do bramborové hmoty.
  3. Pomoučenýma rukama vytvoříme z bramborové hmoty 8 karbanátků. Na pánvi rozehřejeme máslo a olej. Karbanátky postupně opékáme 12 - 15 minut po obou stranách, hotové udržujeme teplé.
  4. Na pánev přilijeme smetanu a kuřecí vývar, přidáme zbývající šalvěj a 2 - 3 minuty zahříváme.
  5. Bramborové karbanátky upravíme na mísu, ozdobíme lístky šalvěje, přelijeme smetanovou omáčkou a podáváme.