Bramborové karbanátky s kuřecím masem
Ingredience
Banány |
1 ks |
Brambory |
450 g |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Kuřecí maso vařené |
230 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalvěj čerstvá |
2 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
150 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
150 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory vaříme ve vodě 15 minut, scedíme je, rozdrtíme a vmícháme do nich mleté kuřecí maso.
- Banán rozmačkáme a současně s moukou, citronovou šťávou, cibulí, polovinou nakrájené šalvěje, solí, pepřem vmícháme do bramborové hmoty.
- Pomoučenýma rukama vytvoříme z bramborové hmoty 8 karbanátků. Na pánvi rozehřejeme máslo a olej. Karbanátky postupně opékáme 12 - 15 minut po obou stranách, hotové udržujeme teplé.
- Na pánev přilijeme smetanu a kuřecí vývar, přidáme zbývající šalvěj a 2 - 3 minuty zahříváme.
- Bramborové karbanátky upravíme na mísu, ozdobíme lístky šalvěje, přelijeme smetanovou omáčkou a podáváme.