Kachna s medovou glazurou
Ingredience
Celer - nať |
1 ks |
Okurka salátová |
0.5 ks |
Pažitka |
1 hrst |
Badyán |
1 kávová lžička |
Česnek |
2 stroužek |
Kachní prsa |
2 ks |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička |
Omáčka sójová |
1 kávová lžička |
Solamyl |
2 kávová lžička |
Voda pitná |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 135 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z prsou odstraníme kosti a maso vložíme do zapékací mísy.
- Prolisovaný česnek, med, česnekový ocet, mletý badyán a sójovou omáčku rozmícháme v misce. Solamyl rozpustíme ve vodě a pastu vmícháme do směsi se sójovu omáčkou. Touto marinádou potřeme maso po obou stranách, přikryjeme, uložíme do chladničky a necháme marinovat minimálně dvě hodiny. Nejlépe přes noc.
- Maso vyjmeme z marinády a pečeme v předehřáté troubě na 220 °C téměř půl hodiny. V průběhu pečení maso často potíráme marinádou. Upečené maso vyjmeme z trouby, vložíme na 5 minut pod rozehřátý gril, aby glazura na povrchu zkaramelizovala.
- Maso rozkrájíme na tenké plátky, upravíme na mísu, ozdobíme listy řapíkatého celeru, na kolečka nakrájenou okurkou, pažitkou a ihned servírujeme.