Kachna s medovou glazurou

Ingredience


Celer - nať 1 ks
Okurka salátová 0.5 ks
Pažitka 1 hrst
Badyán 1 kávová lžička
Česnek 2 stroužek
Kachní prsa 2 ks
Med včelí 2 polévková lžíce
Ocet kvasný lihový 1 kávová lžička
Omáčka sójová 1 kávová lžička
Solamyl 2 kávová lžička
Voda pitná 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z prsou odstraníme kosti a maso vložíme do zapékací mísy.
  2. Prolisovaný česnek, med, česnekový ocet, mletý badyán a sójovou omáčku rozmícháme v misce. Solamyl rozpustíme ve vodě a pastu vmícháme do směsi se sójovu omáčkou. Touto marinádou potřeme maso po obou stranách, přikryjeme, uložíme do chladničky a necháme marinovat minimálně dvě hodiny. Nejlépe přes noc.
  3. Maso vyjmeme z marinády a pečeme v předehřáté troubě na 220 °C téměř půl hodiny. V průběhu pečení maso často potíráme marinádou. Upečené maso vyjmeme z trouby, vložíme na 5 minut pod rozehřátý gril, aby glazura na povrchu zkaramelizovala.
  4. Maso rozkrájíme na tenké plátky, upravíme na mísu, ozdobíme listy řapíkatého celeru, na kolečka nakrájenou okurkou, pažitkou a ihned servírujeme.