Polévka s červenou čočkou
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Brambory |
2 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Čočka červená |
200 g |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Hovězí vývar základní |
750 ml |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
100 g |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a plátky česneku zpěníme na rozehřátém oleji. Přidáme rajčatový protlak, propláchnutou červenou čočku, nadrobno nasekanou chilli papričku a oloupané, na kostičky nakrájené brambory.
- Vše zalijeme vývarem, uvedeme do varu, přidáme cukr, osolíme a zvolna vaříme doměkka.
- Nakonec do uvařené polévky přidáme oloupaná, na dílky nakrájená rajčata, citronovou šťávu a nasekanou bazalku.