Polévka s červenou čočkou

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Brambory 2 ks
Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Čočka červená 200 g
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Hovězí vývar základní 750 ml
Olej olivový 3 polévková lžíce
Protlak rajčatový 100 g
Rajčata 4 ks
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a plátky česneku zpěníme na rozehřátém oleji. Přidáme rajčatový protlak, propláchnutou červenou čočku, nadrobno nasekanou chilli papričku a oloupané, na kostičky nakrájené brambory.
  2. Vše zalijeme vývarem, uvedeme do varu, přidáme cukr, osolíme a zvolna vaříme doměkka.
  3. Nakonec do uvařené polévky přidáme oloupaná, na dílky nakrájená rajčata, citronovou šťávu a nasekanou bazalku.