Rýže s hráškem a paprikami
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibulka jarní |
4 ks |
Feferony |
1 ks |
Hrášek |
200 g |
Olej sezamový |
2 polévková lžíce |
Paprikové lusky čerstvé |
300 g |
Rýže loupaná |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Propláchnutou rýži uvaříme doměkka.
- Na sezamovém oleji zpěníme česnek nakrájený na plátky, nakrájenou bílou část naťových cibulek a nasekanou feferonku. Přidáme omyté, na kostičky nakrájené papriky, přisypeme hrášek, osolíme a vše podusíme doměkka.
- Potom vmícháme vařenou rýži, nakrájenou zelenou část cibulek a společně prohřejeme.
- Vejce rozmícháme se solí a na pánvi vymazané olejem upečeme omeletu. Stočíme ji, nakrájíme na plátky a upravíme na zeleninovou rýži.