Rýže s hráškem a paprikami

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibulka jarní 4 ks
Feferony 1 ks
Hrášek 200 g
Olej sezamový 2 polévková lžíce
Paprikové lusky čerstvé 300 g
Rýže loupaná 250 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Propláchnutou rýži uvaříme doměkka.
  2. Na sezamovém oleji zpěníme česnek nakrájený na plátky, nakrájenou bílou část naťových cibulek a nasekanou feferonku. Přidáme omyté, na kostičky nakrájené papriky, přisypeme hrášek, osolíme a vše podusíme doměkka.
  3. Potom vmícháme vařenou rýži, nakrájenou zelenou část cibulek a společně prohřejeme.
  4. Vejce rozmícháme se solí a na pánvi vymazané olejem upečeme omeletu. Stočíme ji, nakrájíme na plátky a upravíme na zeleninovou rýži.