Kachní prsíčka na medu

Ingredience


Broskve 4 ks
Kachní prsa 600 g
Med včelí 5 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Ostružiny 1 hrst
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá a vykostěná kachní prsa osolíme a necháme chvíli rozležet.
  2. V hrnku rozmícháme med, sójovou omáčku, víno a pepř.
  3. Připravené maso opečeme zprudka na pánvi na oleji po obou stranách, vložíme do pekáčku a zalijeme medovou směsí. Zvolna pečeme ve vyhřáté troubě doměkka. Během pečení maso podle potřeby podléváme.
  4. Nakonec do pekáčku přidáme oloupané, rozpůlené broskve, hrst ostružin a vše prohřejeme.
  5. Podáváme s různě upravenými bramborami.