Kachní prsíčka na medu
Ingredience
Broskve |
4 ks |
Kachní prsa |
600 g |
Med včelí |
5 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Ostružiny |
1 hrst |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá a vykostěná kachní prsa osolíme a necháme chvíli rozležet.
- V hrnku rozmícháme med, sójovou omáčku, víno a pepř.
- Připravené maso opečeme zprudka na pánvi na oleji po obou stranách, vložíme do pekáčku a zalijeme medovou směsí. Zvolna pečeme ve vyhřáté troubě doměkka. Během pečení maso podle potřeby podléváme.
- Nakonec do pekáčku přidáme oloupané, rozpůlené broskve, hrst ostružin a vše prohřejeme.
- Podáváme s různě upravenými bramborami.