Jemná maková bábovka
Ingredience
Cukr krupice |
200 g |
Kandovaná citronová kůra |
20 g |
Kandovaná pomerančová kůra |
20 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Mák mletý |
200 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- V hrnku postaveném do horké vody šleháme vejce s cukrem do pěny, potom vyjmeme hrnek z vodní lázně a šleháme dále do husté pěny a do částečného zchladnutí.
- Vmícháme smetanu, hladkou mouku s práškem do pečiva, mák a kandovanou kůru z citronu a pomeranče.
- Těstem naplníme bábovkovou formu vymazanou kouskem másla a vysypanou hrubou moukou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu.
- Po vychladnutí můžeme bábovku polít citronovou polevou nebo jen pocukrovat.