Jemná maková bábovka

Ingredience


Cukr krupice 200 g
Kandovaná citronová kůra 20 g
Kandovaná pomerančová kůra 20 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Mák mletý 200 g
Mouka pšeničná hladká T 650 300 g
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnku postaveném do horké vody šleháme vejce s cukrem do pěny, potom vyjmeme hrnek z vodní lázně a šleháme dále do husté pěny a do částečného zchladnutí.
  2. Vmícháme smetanu, hladkou mouku s práškem do pečiva, mák a kandovanou kůru z citronu a pomeranče.
  3. Těstem naplníme bábovkovou formu vymazanou kouskem másla a vysypanou hrubou moukou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu.
  4. Po vychladnutí můžeme bábovku polít citronovou polevou nebo jen pocukrovat.