Kuřecí prsa s fenyklem
Ingredience
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Fenykl sladký - hlíza |
2 ks |
Kuřecí prsa |
4 ks |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Ementál (Primátor) |
100 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Fenykly očistíme, vložíme do osolené vařící vody s kapkou citronové šťávy a povaříme asi 5 minut. Vyjmeme z vody, osušíme, rozpůlíme a odstraníme zbylý tvrdý stvol.
- Omytá kuřecí prsa mírně naklepeme, osolíme a opepříme. V pánvi na rozehřátém oleji maso opečeme po obou stranách doměkka. Řízky přendáme na plech vyložený pečicím papírem, na každý položíme polovinu fenyklu a přikryjeme plátkem sýru.
- Pokrm zapečeme v předehřáté troubě nebo pod grilem.
- Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.