Kuřecí prsa s fenyklem

Ingredience


Citronová šťáva 1 kávová lžička
Fenykl sladký - hlíza 2 ks
Kuřecí prsa 4 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Ementál (Primátor) 100 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fenykly očistíme, vložíme do osolené vařící vody s kapkou citronové šťávy a povaříme asi 5 minut. Vyjmeme z vody, osušíme, rozpůlíme a odstraníme zbylý tvrdý stvol.
  2. Omytá kuřecí prsa mírně naklepeme, osolíme a opepříme. V pánvi na rozehřátém oleji maso opečeme po obou stranách doměkka. Řízky přendáme na plech vyložený pečicím papírem, na každý položíme polovinu fenyklu a přikryjeme plátkem sýru.
  3. Pokrm zapečeme v předehřáté troubě nebo pod grilem.
  4. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.