Frittata s cuketou a pecorinem
Ingredience
Cuketa |
2 ks |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr kozí |
120 g |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
5 polévková lžíce |
Tymián čerstvý |
2 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Předehřejeme troubu na gril a mezitím připravíme další. Vajíčka rozklepneme do misky a mírně zašleháme vidličkou. Přidáme špetku soli a pepře, omyté nastrouhané cukety, čerstvý tymián, nadrobno rozdrolený čerstvý kozí sýr a vše promícháme.
- Do pánve, kterou můžeme dát i do trouby, nalijeme olej a prudce rozehřejeme. Na olej nalijeme vaječnou směs a rovnoměrně rozlijeme po pánvi. Potom stáhneme oheň a necháme na slabém ohni 5-7 minut dojít.
- Potom frittatu posypeme strouhaným ovčím sýrem pecorinem a vložíme pánev na minutu pod gril, aby sýr vytvořil zlatou kůrku.
- Hotovou frittatu ozdobíme větvičkou tymiánu, rozkrájíme a hned servírujeme.