Langoše se sýrem
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cukr moučkový |
50 g |
Droždí |
20 g |
Kečup |
174 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
350 ml |
Mouka polohrubá |
500 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mouky vlijeme polovinu vlažného mléka, rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek.
- Přidáme rozpuštěné máslo, žloutek, zbylé mléko, sůl a zaděláme řidší těsto. Necháme kynout na teplém místě 20 - 30 minut.
- Z vykynutého těsta vykrajujeme lžící bochánky, prsty je vytahujeme do tvaru placek. Langoše pečeme po obou stranách na slabě vymaštěné pánvi.
- Podáváme horké s nastrouhaným sýrem, česnekem a kečupem.