Langoše se sýrem

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cukr moučkový 50 g
Droždí 20 g
Kečup 174 g
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 350 ml
Mouka polohrubá 500 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mouky vlijeme polovinu vlažného mléka, rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek.
  2. Přidáme rozpuštěné máslo, žloutek, zbylé mléko, sůl a zaděláme řidší těsto. Necháme kynout na teplém místě 20 - 30 minut.
  3. Z vykynutého těsta vykrajujeme lžící bochánky, prsty je vytahujeme do tvaru placek. Langoše pečeme po obou stranách na slabě vymaštěné pánvi.
  4. Podáváme horké s nastrouhaným sýrem, česnekem a kečupem.