Slepice v rýži se zeleninou

Ingredience


Cibule 1 ks
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 4 polévková lžíce
Květák 1 ks
Máslo čerstvé 60 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rýže loupaná 200 g
Slepice 750 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 50 g
Vývar slepičí 1 l
Žampiony čerstvé 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěný, omytý květák rozebereme na růžičky a povaříme ve vývaru ze slepice.
  2. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, podusíme na kousku másla a osolíme. Na zbylém másle zpěníme oloupanou, najemno rozsekanou cibuli, přidáme spařenou rýži a za stálého míchání ji necháme oschnout. Zalijeme vroucím osoleným vývarem, opepříme, přidáme posekanou petrželku, na kousky rozkrájené, vykostěné maso z předem uvařené slepice, květák, houby a okapaný hrášek. Promícháme a dusíme pod pokličkou, až je rýže měkká (dusíme bez míchání).
  3. Před podáváním posypeme každou porci nastrouhaným sýrem.