Slepice v rýži se zeleninou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
4 polévková lžíce |
Květák |
1 ks |
Máslo čerstvé |
60 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže loupaná |
200 g |
Slepice |
750 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
50 g |
Vývar slepičí |
1 l |
Žampiony čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěný, omytý květák rozebereme na růžičky a povaříme ve vývaru ze slepice.
- Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, podusíme na kousku másla a osolíme. Na zbylém másle zpěníme oloupanou, najemno rozsekanou cibuli, přidáme spařenou rýži a za stálého míchání ji necháme oschnout. Zalijeme vroucím osoleným vývarem, opepříme, přidáme posekanou petrželku, na kousky rozkrájené, vykostěné maso z předem uvařené slepice, květák, houby a okapaný hrášek. Promícháme a dusíme pod pokličkou, až je rýže měkká (dusíme bez míchání).
- Před podáváním posypeme každou porci nastrouhaným sýrem.