Masové kuličky se sýrem
Ingredience
Hovězí maso přední |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
25 g |
Olej rostlinný |
100 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
150 g |
Tymián sušený |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřový bok |
150 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso na jemno umeleme, přidáme nastrouhaný sýr, mouku, vejce, tymián a sůl. Vše dobře propracujeme, pokud je směs příliš hustá, přilijeme trochu vody.
- Na pomoučeném válu tvarujeme z masové směsi malé kuličky o velikosti vlašského ořechu. Smažíme je na pánvi ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje.
- Podáváme s vařenými bramborami a tatarskou omáčkou.