Masové kuličky se sýrem

Ingredience


Hovězí maso přední 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 25 g
Olej rostlinný 100 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 150 g
Tymián sušený 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Vepřový bok 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso na jemno umeleme, přidáme nastrouhaný sýr, mouku, vejce, tymián a sůl. Vše dobře propracujeme, pokud je směs příliš hustá, přilijeme trochu vody.
  2. Na pomoučeném válu tvarujeme z masové směsi malé kuličky o velikosti vlašského ořechu. Smažíme je na pánvi ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje.
  3. Podáváme s vařenými bramborami a tatarskou omáčkou.