Fazole v citronové omáčce

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Fazole bílé 500 g
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Den předem namočené fazole uvaříme, přidáme oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli, jeden nasekaný stroužek česneku, rajčatový protlak, pepř, vaříme tak dlouho, až bude vše měkké.
  2. Zbylý stroužek česneku utřeme se solí, promícháme s olivovým olejem a citronovou šťávou. Vyšleháme do hladka, přidáme nasekanou petrželku a odstavíme na chladné místo.
  3. Uvařené fazole scedíme, smícháme s omáčkou, podle chuti přisolíme.
  4. Před podáváním pokrm necháme chvíli v chladničce.