Fazole v citronové omáčce
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Fazole bílé |
500 g |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Den předem namočené fazole uvaříme, přidáme oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli, jeden nasekaný stroužek česneku, rajčatový protlak, pepř, vaříme tak dlouho, až bude vše měkké.
- Zbylý stroužek česneku utřeme se solí, promícháme s olivovým olejem a citronovou šťávou. Vyšleháme do hladka, přidáme nasekanou petrželku a odstavíme na chladné místo.
- Uvařené fazole scedíme, smícháme s omáčkou, podle chuti přisolíme.
- Před podáváním pokrm necháme chvíli v chladničce.