Sýrovo-krupicové krokety
Ingredience
Mléko polotučné |
500 ml |
Olej rostlinný |
150 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pšeničná krupice |
100 g |
Strouhanka |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
150 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Do vařícího osoleného mléka přisypeme za stálého míchání krupici a uvaříme kaši.
- Po vychladnutí do kaše vmícháme celá vejce, nastrouhaný sýr a podle chuti pepř.
- Ze vzniklého tužšího těsta ukrajujeme kousky, z nich tvarujeme krokety o průměru asi 2 cm a délce přibližně 5 cm. Obalíme je ve strouhance a osmažíme v rozehřátém oleji na pánvi ze všech stran.
- Podáváme jako přílohu k dušené zelenině.