Sýrovo-krupicové krokety

Ingredience


Mléko polotučné 500 ml
Olej rostlinný 150 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Pšeničná krupice 100 g
Strouhanka 100 g
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 40% 150 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do vařícího osoleného mléka přisypeme za stálého míchání krupici a uvaříme kaši.
  2. Po vychladnutí do kaše vmícháme celá vejce, nastrouhaný sýr a podle chuti pepř.
  3. Ze vzniklého tužšího těsta ukrajujeme kousky, z nich tvarujeme krokety o průměru asi 2 cm a délce přibližně 5 cm. Obalíme je ve strouhance a osmažíme v rozehřátém oleji na pánvi ze všech stran.
  4. Podáváme jako přílohu k dušené zelenině.