Kuřecí řízky s mandlemi v kari omáčce
Ingredience
Cibule |
0.5 ks |
Kari koření |
0.5 kávová lžička |
Kuřecí prsa |
250 g |
Mandle plátky |
20 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
50 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
100 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Omytá kuřecí prsa nakrájíme přes vlákno na hranolky, osolíme a poprášíme kari kořením.
- Maso vložíme na rozehřáté máslo a olej spolu s jemně nakrájenou cibulí, krátce vše osmahneme. Zaprášíme moukou, znovu osmahneme, přilijeme vývar, přidáme plátky mandlí a smetanu. Rozmícháme, chvíli povaříme, nakonec podle chuti osolíme.
- Pokrm podáváme posypaný nasekanou petrželkou. Vhodnou přílohou je rýže.