Kuřecí řízky s mandlemi v kari omáčce

Kuřecí řízky s mandlemi v kari omáčce - obrázek

Ingredience


Cibule 0.5 ks
Kari koření 0.5 kávová lžička
Kuřecí prsa 250 g
Mandle plátky 20 g
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 50 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Vývar drůbeží 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá kuřecí prsa nakrájíme přes vlákno na hranolky, osolíme a poprášíme kari kořením.
  2. Maso vložíme na rozehřáté máslo a olej spolu s jemně nakrájenou cibulí, krátce vše osmahneme. Zaprášíme moukou, znovu osmahneme, přilijeme vývar, přidáme plátky mandlí a smetanu. Rozmícháme, chvíli povaříme, nakonec podle chuti osolíme.
  3. Pokrm podáváme posypaný nasekanou petrželkou. Vhodnou přílohou je rýže.