Zapékané telecí řízky s chřestem

Ingredience


Chřest sterilovaný 250 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 100 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
Telecí kýta 500 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, okraje nařízneme. Maso zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji.
  2. Opečené řízky přendáme do zapékací mísy, poklademe okapaným chřestem, pokryjeme směsí nastrouhaného sýra, žloutků a smetany.
  3. Pokrm rychle zapečeme v silně vyhřáté troubě.
  4. Podáváme s vařenými bramborami.