Zapékané telecí řízky s chřestem
Ingredience
Chřest sterilovaný |
250 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
100 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Telecí kýta |
500 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, okraje nařízneme. Maso zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji.
- Opečené řízky přendáme do zapékací mísy, poklademe okapaným chřestem, pokryjeme směsí nastrouhaného sýra, žloutků a smetany.
- Pokrm rychle zapečeme v silně vyhřáté troubě.
- Podáváme s vařenými bramborami.