Telecí medailonky na červeném víně

Ingredience


Kečup 4 polévková lžíce
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 50 ml
Sůl 1 kávová lžička
Telecí kýta 500 g
Vejce slepičí 2 ks
Víno červené 100 ml
Vývar z hovězích kostí 100 ml
Worcester (worcesterská omáčka) 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné maso nakrájíme přes vlákno na 12 malých řízečků - medailonků. Lehce je naklepeme, osolíme, obalíme v mouce a rozšlehaných vejcích.
  2. Medailonky smažíme na pánvi v rozehřátém oleji po obou stranách do růžova. Po usmažení maso vyjmeme a přendáme na nahřáté talíře.
  3. Do rozehřátého másla vmícháme kečup, víno, worcester, vývar (nebo vodu) a sůl. Vše povaříme, nalijeme na medailonky.
  4. Podáváme s opečenými bramborami a zeleninovým salátem.