Telecí medailonky na červeném víně
Ingredience
Kečup |
4 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
50 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Telecí kýta |
500 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Víno červené |
100 ml |
Vývar z hovězích kostí |
100 ml |
Worcester (worcesterská omáčka) |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné maso nakrájíme přes vlákno na 12 malých řízečků - medailonků. Lehce je naklepeme, osolíme, obalíme v mouce a rozšlehaných vejcích.
- Medailonky smažíme na pánvi v rozehřátém oleji po obou stranách do růžova. Po usmažení maso vyjmeme a přendáme na nahřáté talíře.
- Do rozehřátého másla vmícháme kečup, víno, worcester, vývar (nebo vodu) a sůl. Vše povaříme, nalijeme na medailonky.
- Podáváme s opečenými bramborami a zeleninovým salátem.