Roštěnky v pikantní smetanové omáčce
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
500 g |
Kapary sterilované |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Okurky nakládané |
1 ks |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Paprika sterilovaná |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
100 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Okurku a papriku nakrájíme na nudličky, kapary nasekáme, vše osmahneme na másle. Zaprášíme moukou, znovu osmahneme, zalijeme vodou, potom smetanou a 2 minuty podusíme. Podle chuti osolíme a ochutíme citronovou šťávou.
- Očištěné maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a okraje nařízneme. Maso zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji tak, aby zůstalo uvnitř růžové.
- Opečené roštěnky upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.
- Vhodnou přílohou je rýže.