Roštěnky v pikantní smetanové omáčce

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Hovězí roštěnka níz. peč. 500 g
Kapary sterilované 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Okurky nakládané 1 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Paprika sterilovaná 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 100 ml
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Okurku a papriku nakrájíme na nudličky, kapary nasekáme, vše osmahneme na másle. Zaprášíme moukou, znovu osmahneme, zalijeme vodou, potom smetanou a 2 minuty podusíme. Podle chuti osolíme a ochutíme citronovou šťávou.
  2. Očištěné maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a okraje nařízneme. Maso zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji tak, aby zůstalo uvnitř růžové.
  3. Opečené roštěnky upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.
  4. Vhodnou přílohou je rýže.