Vepřové maso v křenu

Ingredience


Bobkový list 0.5 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Křen 100 g
Ocet kvasný lihový 6 polévková lžíce
Pepř černý celý 3 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová plec 750 g
Zelenina kořenová 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso omyjeme teplou vodou. V hrnci přivedeme k varu půl litru vody se solí, kořením a octem, vložíme maso, pod pokličkou zvolna vaříme jednu a půl hodiny do měkka.
  2. Přibližně 20 minut před koncem varu přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou zeleninu a cibuli, nakrájenou na plátky.
  3. Měkké maso vyjmeme a rozkrájíme na plátky, přendáme do nahřáté mísy, pokryjeme zeleninou a zalijeme vývarem. Vše posypeme nastrouhaným křenem.
  4. Podáváme s vařenými bramborami.