Vepřové maso v křenu
Ingredience
Bobkový list |
0.5 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Křen |
100 g |
Ocet kvasný lihový |
6 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
3 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová plec |
750 g |
Zelenina kořenová |
300 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso omyjeme teplou vodou. V hrnci přivedeme k varu půl litru vody se solí, kořením a octem, vložíme maso, pod pokličkou zvolna vaříme jednu a půl hodiny do měkka.
- Přibližně 20 minut před koncem varu přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou zeleninu a cibuli, nakrájenou na plátky.
- Měkké maso vyjmeme a rozkrájíme na plátky, přendáme do nahřáté mísy, pokryjeme zeleninou a zalijeme vývarem. Vše posypeme nastrouhaným křenem.
- Podáváme s vařenými bramborami.