Staroberlínská omeleta
Ingredience
Kypřicí prášek do pečiva |
0.25 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
500 ml |
Slanina vepřová |
125 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z mouky a piva umícháme hladké těsto. Všleháme do něj vejce, koření a prášek do pečiva.
- Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme ji na pánvi. Na stejné pánvi potom opékáme vždy lžičku slaniny, zalijeme ji naběračkou připraveného těsta a postupně tak upečeme 4 omelety.