Brambory s tuňákem a černými olivami
Ingredience
Brambory |
1000 g |
Feferony |
2 ks |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
5 polévková lžíce |
Olivy černé |
140 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rozmarýn čerstvý |
1 ks |
Salám Poličan |
80 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tuňák v oleji |
150 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupané, na kostky nakrájené brambory opečeme na rozehřátém oleji na pánvi dozlatova. Osolíme je, opepříme a okořeníme paprikou a kmínem. Pod pokličkou dusíme brambory ještě asi 15 minut. Občas je promícháme, aby se nepřipalovaly.
- Okapaného tuňáka rozdělíme na kousky a spolu s olivami, feferonkami a kolečky salámu přidáme k bramborám. Vše prohříváme asi 5 minut.
- Pokrm podáváme posypaný nakrájenou pažitkou a nasekaným koprem. Ozdobíme snítkou rozmarýnu.