Brambory s tuňákem a černými olivami

Ingredience


Brambory 1000 g
Feferony 2 ks
Kmín celý 1 kávová lžička
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 5 polévková lžíce
Olivy černé 140 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozmarýn čerstvý 1 ks
Salám Poličan 80 g
Sůl 1 kávová lžička
Tuňák v oleji 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané, na kostky nakrájené brambory opečeme na rozehřátém oleji na pánvi dozlatova. Osolíme je, opepříme a okořeníme paprikou a kmínem. Pod pokličkou dusíme brambory ještě asi 15 minut. Občas je promícháme, aby se nepřipalovaly.
  2. Okapaného tuňáka rozdělíme na kousky a spolu s olivami, feferonkami a kolečky salámu přidáme k bramborám. Vše prohříváme asi 5 minut.
  3. Pokrm podáváme posypaný nakrájenou pažitkou a nasekaným koprem. Ozdobíme snítkou rozmarýnu.