Vepřové řízky na pórku

Ingredience


Máslo čerstvé 40 g
Olej stolní 40 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 1000 g
Smetana 12% (konzumní) 200 ml
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová kýta 500 g
Voda pitná 300 ml
Zázvor mletý 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté bílé části pórku nakrájíme na plátky, vložíme na rozehřáté máslo, podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme a okořeníme zázvorem. Zvolna dusíme pod pokličkou. Po chvíli přilijeme smetanu a dusíme dále bez pokličky do zhoustnutí omáčky.
  2. Omyté maso nakrájíme na řízky, na okrajích nařízneme, naklepeme, potřeme olejem a opékáme na teflonové pánvi asi 4 minuty. Potom maso obrátíme, opět potřeme olejem a opékáme další 4 minuty.
  3. Měkké řízky upravíme na talíře, osolíme, přelijeme omáčkou s pórkem a ihned podáváme.