Vepřové řízky na pórku
Ingredience
Máslo čerstvé |
40 g |
Olej stolní |
40 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
1000 g |
Smetana 12% (konzumní) |
200 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová kýta |
500 g |
Voda pitná |
300 ml |
Zázvor mletý |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté bílé části pórku nakrájíme na plátky, vložíme na rozehřáté máslo, podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme a okořeníme zázvorem. Zvolna dusíme pod pokličkou. Po chvíli přilijeme smetanu a dusíme dále bez pokličky do zhoustnutí omáčky.
- Omyté maso nakrájíme na řízky, na okrajích nařízneme, naklepeme, potřeme olejem a opékáme na teflonové pánvi asi 4 minuty. Potom maso obrátíme, opět potřeme olejem a opékáme další 4 minuty.
- Měkké řízky upravíme na talíře, osolíme, přelijeme omáčkou s pórkem a ihned podáváme.