Španělské masové krokety

Ingredience


Hovězí maso vařené 200 g
Mléko polotučné 150 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 200 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Strouhanka 5 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Tuk 30 g
Uzené maso vařené 150 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso umeleme, osmahneme na tuku, zalijeme mlékem a povaříme dohusta.
  2. Do směsi vmícháme rozšlehaná vejce, trochu strouhanky, hladkou mouku, sůl a pepř. Promícháme a tvarujeme krokety, které obalíme ve strouhance a usmažíme na pánvi na oleji po všech stranách dorůžova.
  3. Podáváme s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou.