Španělské masové krokety
Ingredience
Hovězí maso vařené |
200 g |
Mléko polotučné |
150 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
200 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Strouhanka |
5 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Tuk |
30 g |
Uzené maso vařené |
150 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso umeleme, osmahneme na tuku, zalijeme mlékem a povaříme dohusta.
- Do směsi vmícháme rozšlehaná vejce, trochu strouhanky, hladkou mouku, sůl a pepř. Promícháme a tvarujeme krokety, které obalíme ve strouhance a usmažíme na pánvi na oleji po všech stranách dorůžova.
- Podáváme s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou.