Omáčka Bahia

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule červená 1 ks
Feferony 100 g
Hřebíček 4 ks
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej rostlinný 125 ml
Paprika červená 1 ks
Skořice celá 1 ks
Slivovice 1 polévková lžíce
Voda pitná 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné papriky a feferonky nakrájíme na kostičky a zpěníme na 4 lžících oleje. Okořeníme prolisovaným česnekem, bobkovým listem, skořicí, hřebíčkem a špetkou muškátu. Podlijeme trochou vody a dusíme asi 20 minut. Potom vyjmeme celé koření a zeleninu rozmixujeme.
  2. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na zbylém oleji, přidáme paprikovou kaši a chvíli dusíme bez pokličky, aby se vyvařila všechna tekutina.
  3. Nakonec do omáčky přilijeme pálenku.