Omáčka Bahia
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule červená |
1 ks |
Feferony |
100 g |
Hřebíček |
4 ks |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Olej rostlinný |
125 ml |
Paprika červená |
1 ks |
Skořice celá |
1 ks |
Slivovice |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
150 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Očištěné papriky a feferonky nakrájíme na kostičky a zpěníme na 4 lžících oleje. Okořeníme prolisovaným česnekem, bobkovým listem, skořicí, hřebíčkem a špetkou muškátu. Podlijeme trochou vody a dusíme asi 20 minut. Potom vyjmeme celé koření a zeleninu rozmixujeme.
- Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na zbylém oleji, přidáme paprikovou kaši a chvíli dusíme bez pokličky, aby se vyvařila všechna tekutina.
- Nakonec do omáčky přilijeme pálenku.