Gratinované filé s lečem
Ingredience
Filé z aljašské tresky |
500 g |
Kečup |
80 ml |
Lečo sterilované |
400 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a osušené porce filé osolíme, poprášíme moukou a zvolna opečeme po obou stranách na rozehřátém másle.
- Lečo chvíli povaříme do zhoustnutí a promícháme s kečupem.
- Opečené filé urovnáme do zapékací mísy, pokryjeme lečem a poklademe sýrem nakrájeným na plátky.
- Pokrm zapékáme v silně vyhřáté troubě, dokud se sýr neroztaví. Ihned podáváme.