Gratinované filé s lečem

Ingredience


Filé z aljašské tresky 500 g
Kečup 80 ml
Lečo sterilované 400 g
Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a osušené porce filé osolíme, poprášíme moukou a zvolna opečeme po obou stranách na rozehřátém másle.
  2. Lečo chvíli povaříme do zhoustnutí a promícháme s kečupem.
  3. Opečené filé urovnáme do zapékací mísy, pokryjeme lečem a poklademe sýrem nakrájeným na plátky.
  4. Pokrm zapékáme v silně vyhřáté troubě, dokud se sýr neroztaví. Ihned podáváme.