Italské biscotti-vánoční sušenky

Ingredience


Cukr třtinový 250 g
Hrozinky 85 g
Kandované ovoce 85 g
Kypřicí prášek do pečiva 2 kávová lžička
Mandle 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 350 g
Nové koření mleté 0.5 kávová lžička
Pistácie 50 g
Pomeranče 1 ks
Skořice mletá 1 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme mouku, kypřící prášek, koření a cukr, přidáme vejce, nastrouhanou pomerančovou kůru a zpracujeme těsto. Nakonec přidáme ovoce, oloupané pistácie a mandle.
  2. Pružné těsto rozdělíme na čtvrtiny a z každé vyválíme váleček asi 30 cm dlouhý. Rozložíme na plech s pečícím papírem, dál od sebe.
  3. Pečeme až těsto zpevní ale stále je bledé, necháme vychladnout.
  4. Z válečků krájíme centimetr silné plátky, které rozložíme na plech s pečícím papírem a ještě dalších 15 minut pečeme.
  5. Necháme vychladnout.