Italské biscotti-vánoční sušenky
Ingredience
Cukr třtinový |
250 g |
Hrozinky |
85 g |
Kandované ovoce |
85 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
2 kávová lžička |
Mandle |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
350 g |
Nové koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Pistácie |
50 g |
Pomeranče |
1 ks |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Smícháme mouku, kypřící prášek, koření a cukr, přidáme vejce, nastrouhanou pomerančovou kůru a zpracujeme těsto. Nakonec přidáme ovoce, oloupané pistácie a mandle.
- Pružné těsto rozdělíme na čtvrtiny a z každé vyválíme váleček asi 30 cm dlouhý. Rozložíme na plech s pečícím papírem, dál od sebe.
- Pečeme až těsto zpevní ale stále je bledé, necháme vychladnout.
- Z válečků krájíme centimetr silné plátky, které rozložíme na plech s pečícím papírem a ještě dalších 15 minut pečeme.
- Necháme vychladnout.