Pečená štika s anglickou slaninou

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Celer bulvový 30 g
Cibule 1 ks
Citrony 1 ks
Houby čerstvé 100 g
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 30 g
Mrkev kořen 250 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Štika obecná 600 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zapékací mísu vyložíme plátky slaniny, na ně narovnáme oloupanou, na kolečka nakrájenou mrkev a cibuli, plátky oloupaného celeru a plátky očištěných hub. Posypeme nasekanou petrželkou a koprem, osolíme a opepříme. Navrch položíme omyté filety ze štiky a osolíme je. Na maso urovnáme oloupaná kolečka citronu, poklademe vločkami másla a zalijeme vínem.
  2. Pokrm pečeme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.