Pečená štika s anglickou slaninou
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Celer bulvový |
30 g |
Cibule |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Houby čerstvé |
100 g |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mrkev kořen |
250 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Štika obecná |
600 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
100 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zapékací mísu vyložíme plátky slaniny, na ně narovnáme oloupanou, na kolečka nakrájenou mrkev a cibuli, plátky oloupaného celeru a plátky očištěných hub. Posypeme nasekanou petrželkou a koprem, osolíme a opepříme. Navrch položíme omyté filety ze štiky a osolíme je. Na maso urovnáme oloupaná kolečka citronu, poklademe vločkami másla a zalijeme vínem.
- Pokrm pečeme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.