Těstoviny Tagliatelle s pórkem a pršutem
Ingredience
Bazalka |
4 polévková lžíce |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
675 g |
Prosciutto sušené |
8 plátek |
Sůl |
0.75 kávová lžička |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
0.5 šálek |
Sýr Parmezán |
0.75 šálek |
Těstoviny Tagliatelle |
300 g |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejdříve pokrájíme pórky podélně na centimetr široké proužky a pečlivě je propláchneme. Vaříme je v páře 10 minut doměkka.
- Vedle ve velkém hrnci uvaříme ve vroucí osolené vodě (1/2 kávové lžičky soli) tagliatelle asi 10 minut al dente.
- Těstoviny scedíme a přidáme do mísy pórek a plátky pršutu nakrájené na centimetrové proužky. Pokapeme olejem a vše promícháme. Posypeme strouhaným ovčím tuhým sýrem pecorino, strouhaným parmezánem a na drobné kousky nakrájenou čerstvou bazalkou. Osolíme, opepříme a podáváme.