Těstoviny Tagliatelle s pórkem a pršutem

Ingredience


Bazalka 4 polévková lžíce
Olej olivový 5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 675 g
Prosciutto sušené 8 plátek
Sůl 0.75 kávová lžička
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 0.5 šálek
Sýr Parmezán 0.75 šálek
Těstoviny Tagliatelle 300 g
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve pokrájíme pórky podélně na centimetr široké proužky a pečlivě je propláchneme. Vaříme je v páře 10 minut doměkka.
  2. Vedle ve velkém hrnci uvaříme ve vroucí osolené vodě (1/2 kávové lžičky soli) tagliatelle asi 10 minut al dente.
  3. Těstoviny scedíme a přidáme do mísy pórek a plátky pršutu nakrájené na centimetrové proužky. Pokapeme olejem a vše promícháme. Posypeme strouhaným ovčím tuhým sýrem pecorino, strouhaným parmezánem a na drobné kousky nakrájenou čerstvou bazalkou. Osolíme, opepříme a podáváme.