Špagety s rukolou a kapari
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Kapary sterilované |
1 kávová lžička |
Limetka |
3 ks |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
0.25 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata sušená sterilovaná |
4 polévková lžíce |
Rukola |
175 g |
Špagety, Makarony |
350 g |
Sůl |
0.75 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
4 polévková lžíce |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Nejdříve ustrouháme kůru ze dvou limet a z jedné vymačkáme šťávu. Třetí limetu rozkrojíme na čtvrtiny a dáme stranou.
- V hrnci svaříme osolenou vodu (1/2 lžičky soli) a uvaříme v ní špagety al dente. Scedíme je a necháme okapat.
- Mezitím, co vaříme těstoviny, dáme do pánve 2 lžíce oleje, rozehřejeme a přidáme limetovou kůru, po půl minutě přidáme nadrobno nasekaný česnek, 1/4 lžičky sušené červené papriky, nadrobno nakrájená sušená rajčata a opláchnuté okapané kapary. Restujeme asi 2 minuty. Přidáme špagety a ještě asi 3 minuty restujeme. Zalijeme limetovou šťávou, vmícháme opranou, osušenou a nahrubo nakrájenou rukolu a vše promícháme.
- Směs osolíme, opepříme, na talíři pokapeme olivovým olejem, posypeme čerstvě nastrouhaným parmezánem a ozdobíme klínky limety. Hned servírujeme.