Špagety s rukolou a kapari

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Kapary sterilované 1 kávová lžička
Limetka 3 ks
Olej olivový 3 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 0.25 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata sušená sterilovaná 4 polévková lžíce
Rukola 175 g
Špagety, Makarony 350 g
Sůl 0.75 kávová lžička
Sýr Parmezán 4 polévková lžíce
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve ustrouháme kůru ze dvou limet a z jedné vymačkáme šťávu. Třetí limetu rozkrojíme na čtvrtiny a dáme stranou.
  2. V hrnci svaříme osolenou vodu (1/2 lžičky soli) a uvaříme v ní špagety al dente. Scedíme je a necháme okapat.
  3. Mezitím, co vaříme těstoviny, dáme do pánve 2 lžíce oleje, rozehřejeme a přidáme limetovou kůru, po půl minutě přidáme nadrobno nasekaný česnek, 1/4 lžičky sušené červené papriky, nadrobno nakrájená sušená rajčata a opláchnuté okapané kapary. Restujeme asi 2 minuty. Přidáme špagety a ještě asi 3 minuty restujeme. Zalijeme limetovou šťávou, vmícháme opranou, osušenou a nahrubo nakrájenou rukolu a vše promícháme.
  4. Směs osolíme, opepříme, na talíři pokapeme olivovým olejem, posypeme čerstvě nastrouhaným parmezánem a ozdobíme klínky limety. Hned servírujeme.