Farfalle s bazalkovou jogurtovou omáčkou
Ingredience
Bazalka |
4 polévková lžíce |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule perlová |
0.5 šálek |
Citrony |
1 ks |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
4 polévková lžíce |
Řecký jogurt |
250 ml |
Sůl |
1 špetka |
Těstoviny Farfalle |
350 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci ve vroucí osolené vodě uvaříme farfalle asi 10 minut al dente.
- V pánvi usmažíme na tenká kolečka nakrájené cibulky a nadrobno nasekaný česnek asi 4 minuty doměkka. Zalijeme citronovou šťávou a asi 2 minuty provaříme, aby se voda vyvařila. Odstavíme a vmícháme jogurt, strouhanou citronovou kůru, najemno nasekanou čerstvou bazalku a najemno nasekanou čerstvou petržel. Dosolíme a dopepříme. Uvařené a zcezené těstoviny vyklopíme do pánve, promícháme a hned podáváme.