Farfalle s bazalkovou jogurtovou omáčkou

Ingredience


Bazalka 4 polévková lžíce
Česnek 2 stroužek
Cibule perlová 0.5 šálek
Citrony 1 ks
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 4 polévková lžíce
Řecký jogurt 250 ml
Sůl 1 špetka
Těstoviny Farfalle 350 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci ve vroucí osolené vodě uvaříme farfalle asi 10 minut al dente.
  2. V pánvi usmažíme na tenká kolečka nakrájené cibulky a nadrobno nasekaný česnek asi 4 minuty doměkka. Zalijeme citronovou šťávou a asi 2 minuty provaříme, aby se voda vyvařila. Odstavíme a vmícháme jogurt, strouhanou citronovou kůru, najemno nasekanou čerstvou bazalku a najemno nasekanou čerstvou petržel. Dosolíme a dopepříme. Uvařené a zcezené těstoviny vyklopíme do pánve, promícháme a hned podáváme.