Hovězí roštěná s cibulkou
Ingredience
Brambory |
600 g |
Cibule |
200 g |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
600 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Olej rostlinný |
30 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
1.2 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na roštěnky, okraje nařízneme a maso naklepeme, osolíme, opepříme a mírně potřeme olejem. Necháme asi 2 hodiny odležet.
- Celé, oloupané brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě téměř doměkka a scedíme je.
- Roštěnky zprudka opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji, přidáme máslo a oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Snížíme příkon tepla a roštěnky s cibulí smažíme dorůžova. Zároveň s cibulí přidáme k masu i uvařené brambory a opečeme je.
- Roštěnky upravíme na talíře, obložíme opečenými bramborami a ozdobíme kolečky cibule a nasekanou petrželkou.