Zbojnická hovězí pečeně

Ingredience


Česnek 50 g
Cibule 200 g
Hovězí maso zadní 750 g
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Pepř černý mletý 1 g
Slanina vepřová 150 g
Sůl 30 g
Tuk 120 g
Voda pitná 700 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí maso opláchneme a nařízneme na plát. Rozklepeme jej doširoka a potřeme česnekem utřeným se solí, opepříme a poklademe tenkými plátky slaniny. Maso zavineme a převážeme provázkem.
  2. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme, osmažíme na tuku dorůžova a v tomto základu opečeme připravené maso, podlijeme je vodou a pečeme (dusíme) v troubě doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a podléváme teplou vodou.
  3. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmažíme a podlijeme vodou. Za občasného míchání provaříme.
  4. Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník a ještě krátce provaříme.