Opékaná rybí směs
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Filé z aljašské tresky |
300 g |
Kapr obecný |
300 g |
Kečup |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Worcester (worcesterská omáčka) |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a omyté kapří maso a porce filé nakrájíme vždy na 4 kousky, osolíme a obalíme v mouce smíchané s mletou paprikou. Maso opečeme po obou stranách na pánvi na oleji a vyjmeme.
- Do pánve přidáme máslo, trochu vody, kečup a worcester. Za stálého míchání necháme směs zhoustnout.
- Opečené kousky ryb upravíme na nahřáté talíře, podlijeme šťávou a obložíme dílky omytého citronu.
- Podáváme se smaženými bramborovými hranolky.