Opékaná rybí směs

Ingredience


Citrony 1 ks
Filé z aljašské tresky 300 g
Kapr obecný 300 g
Kečup 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Worcester (worcesterská omáčka) 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté kapří maso a porce filé nakrájíme vždy na 4 kousky, osolíme a obalíme v mouce smíchané s mletou paprikou. Maso opečeme po obou stranách na pánvi na oleji a vyjmeme.
  2. Do pánve přidáme máslo, trochu vody, kečup a worcester. Za stálého míchání necháme směs zhoustnout.
  3. Opečené kousky ryb upravíme na nahřáté talíře, podlijeme šťávou a obložíme dílky omytého citronu.
  4. Podáváme se smaženými bramborovými hranolky.