Hrušky v krému
Ingredience
Čokoláda hořká |
50 g |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Kompot hruškový |
400 ml |
Kompot rybízový |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
500 ml |
Pudinkový prášek - vanilkový |
1 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z mléka, pudinkového prášku, žloutku a cukru uvaříme krém, který nalijeme do skleněných mističek.
- Když krém částečně ztuhne, upravíme na něj poloviny kompotovaných hrušek naplněných rybízovým kompotem (nebo marmeládou).
- Dezert ozdobíme ušlehanou smetanou a posypeme nastrouhanou čokoládou.