Dršťky s citronovou omáčkou
Ingredience
Bujón hovězí |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Dršťky syrové |
500 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka tradiční |
100 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 180 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Dršťky nakrájíme na nudličky, propláchneme, zalijeme vodou, povaříme a vodu slijeme. Zalijeme novou vodou, osolíme a několik hodin vaříme doměkka.
- Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji částí vývaru z drštěk, přidáme kousek citronové kůry a povaříme na hustou omáčku.
- Potom do omáčky přilijeme citronovou šťávu, přidáme kousek bujónu, pepř a nasekanou petrželku. Pro vylepšení chuti přidáme nasekanou šunku.
- Dršťky podáváme s vařenými bramborami.