Dršťky s citronovou omáčkou

Ingredience


Bujón hovězí 1 ks
Citrony 1 ks
Dršťky syrové 500 g
Máslo čerstvé 80 g
Mouka pšeničná hladká T 650 60 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Šunka tradiční 100 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dršťky nakrájíme na nudličky, propláchneme, zalijeme vodou, povaříme a vodu slijeme. Zalijeme novou vodou, osolíme a několik hodin vaříme doměkka.
  2. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji částí vývaru z drštěk, přidáme kousek citronové kůry a povaříme na hustou omáčku.
  3. Potom do omáčky přilijeme citronovou šťávu, přidáme kousek bujónu, pepř a nasekanou petrželku. Pro vylepšení chuti přidáme nasekanou šunku.
  4. Dršťky podáváme s vařenými bramborami.