Skopová žebra s cibulovou kaší
Ingredience
Cibule |
3 ks |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Skopová žebra |
800 g |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
50 g |
Tuk |
1 polévková lžíce |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Zakysaná smetana |
250 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěná a omytá žebírka lehce naklepeme, osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Maso upečeme po obou stranách na polovině másla.
- Oloupanou cibuli povaříme v malém množství vody doměkka a prolisujeme.
- Ze zbylého másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, přidáme cibulovou kaši, žloutky, vmícháme smetanu a vše podusíme.
- Pečená žebra urovnáme na tukem vymazanou zapékací mísu, potřeme je cibulovou kaší a posypeme trochou strouhanky a nastrouhaným sýrem.
- Pokrm krátce zapečeme v troubě.
- Podáváme s dušenou rýží a se zbylou cibulovou kaší.