Skopová žebra s cibulovou kaší

Ingredience


Cibule 3 ks
Máslo čerstvé 80 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Skopová žebra 800 g
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 50 g
Tuk 1 polévková lžíce
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Zakysaná smetana 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěná a omytá žebírka lehce naklepeme, osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Maso upečeme po obou stranách na polovině másla.
  2. Oloupanou cibuli povaříme v malém množství vody doměkka a prolisujeme.
  3. Ze zbylého másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, přidáme cibulovou kaši, žloutky, vmícháme smetanu a vše podusíme.
  4. Pečená žebra urovnáme na tukem vymazanou zapékací mísu, potřeme je cibulovou kaší a posypeme trochou strouhanky a nastrouhaným sýrem.
  5. Pokrm krátce zapečeme v troubě.
  6. Podáváme s dušenou rýží a se zbylou cibulovou kaší.