Jehněčí tokáň
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Jehněčí kýta |
600 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
100 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné, vykostěné a omyté maso nakrájíme na hrubé nudličky.
- Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme, přidáme máslo a oloupanou, jemně nasekanou cibuli, kterou necháme jen zpěnit. Do základu vložíme osolené a opepřené jehněčí maso a přidáme česnek utřený se solí. Vysmahneme do tuku, přimícháme rajčatový protlak, přilijeme víno a trochu vody. Zvolna dusíme, až je maso měkké. Šťávu nezahušťujeme, dochutíme ji citronovou šťávou.
- Podáváme s rýží, těstovinami nebo haluškami.