Jehněčí tokáň

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Jehněčí kýta 600 g
Máslo čerstvé 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Slanina vepřová 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné, vykostěné a omyté maso nakrájíme na hrubé nudličky.
  2. Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme, přidáme máslo a oloupanou, jemně nasekanou cibuli, kterou necháme jen zpěnit. Do základu vložíme osolené a opepřené jehněčí maso a přidáme česnek utřený se solí. Vysmahneme do tuku, přimícháme rajčatový protlak, přilijeme víno a trochu vody. Zvolna dusíme, až je maso měkké. Šťávu nezahušťujeme, dochutíme ji citronovou šťávou.
  3. Podáváme s rýží, těstovinami nebo haluškami.